Et besøg hos Michelle Carlslund

På hjørnet af Kompagnistræde i København ligger Michelle Carlslunds kontor og lager. Det er lyst med store ruder og en charmerende Københavner-stemning. Midt i lokalet sidder Michelle og arbejder. Jeg kan ikke undgå at blive en smule fascineret af hende, når hun - kun 26 år gammel - sidder dér i sit eget kontor, omgivet af sine egne illustrationer og arbejder… Det er lidt sejt. Ret sejt faktisk.

 

Hvordan startede du med at lave plakatkunst?
Det startede egentlig, da jeg gik på en fotohøjskole. Jeg havde lyst til at lave mine billeder vildere med dyr og kostumer og alt så’n noget, men det havde jeg jo overhovedet ikke råd til, så i stedet begyndte jeg at klippe ting ind i mine billeder… Det startede med at være lidt af en fotocollage, og så begyndte jeg at tegne mere og mere.


Har du altid vidst, at du ville arbejde med noget kreativt?
Jeg har altid helt vildt gerne villet, men jeg havde aldrig troet på det. Det var først, da det egentlig var i gang, at det gik op for mig, at ’ok, det kan man måske godt det her.’ Det har aldrig været min plan. Jeg ville læse engelsk eller filosofi eller noget i den retning.


Udtrykket i dine illustrationer meget legende og lidt naivt. Hvordan kan det være?
Jeg tror bare, det har noget at gøre med de former og farver, jeg personligt godt kan lide. Når man sætter dem sammen, bliver det ret feminint, legende og lidt ’børnet’. Men jeg vil også vildt gerne lave ting for voksne, så jeg prøver at lave lidt i begge retninger.

Hvordan er det at drive sin egen virksomhed?

Man laver jo egentlig meget lidt af det kreative. Men som virksomheden bliver større, kan jeg mærke, at jeg får lidt mere luft. Jeg har for eksempel lige ansat en pakkeassistent. Det giver mig mere tid til at tegne og finde ud af, hvor vi skal hen. Men der er rigtig meget forretning i det. Og jeg tror ikke, at man kommer særlig langt, hvis man ikke også synes, den side er lidt sjov.


Hvordan har du så lært at drive virksomhed?
Jeg har lidt lært det af nød. Så har der stået nogle og været så’n, ’vi vil gerne sælge dine ting nede i vores butik – kan vi det?’ Og så har jeg jo måtte finde ud af, hvordan jeg skulle gøre det.

 
Er der noget, der har overrasket dig i hele processen med at ’starte sit eget’?
Jeg kan nogle gange blive lidt overvældet over, hvor alene man er i tingene. Det er jo en selv, der i sidste ende bestemmer det hele. Det kunne være fedt at have nogle at spare med. Jeg synes godt, det kan være et stort ansvar – man er simpelthen nødt til at stå til ansvar for alt. Men det er jo også bare en del af det at vokse op. Der kommer ikke nogen og ændrer det eller hjælper dig, hvis det er forkert…

Har du en vision med din kunst - noget du gerne vil sige med den?
Jeg synes tit, at jeg får den tilbagemelding, at folk bliver glade og smiler af det. Jeg vil helst ikke tages for alvorligt, for det er ikke så alvorligt.

Har du en drøm for fremtiden?
Ja, jeg vil helt vildt gerne bare gøre mere af det her og skalere det op. Jeg vil gerne lave en masse ting med det. Nu er jeg for eksempel begyndt at lave muleposer. Jeg kunne også godt tænke mig at lave børnesengetøj og tapet og alle mulige andre produkter. Det kunne være vildt sjovt.


Se vores stemningsvideo fra besøget her.