Politimand og kunstner: Martin Moore


Vi er kommet en smule på afveje – her nord for København. Vi skal besøge Martin Moore, som er politibetjent og kunstner. To verdener, som umiddelbart kan virke langt fra hinanden. Hans stilrene plakater med cirkler og figurer har længe været populære. Gad vide, om han får sin inspiration fra politiet? Eller måske noget helt andet?

Foran huset i Nærum bliver vi taget imod af Martin. Han ligner en politibetjent – høj, muskuløs og tatoveret. Men som han begynder at fortælle, er det tydeligt, at plakatkunsten er meget mere end en lille hobby ved siden af politiet.


Hvordan startede du med at lave plakatkunst?
Det var egentlig fordi, jeg skulle flytte sammen med min kæreste, og vi manglede noget til væggene… Før jeg søgte ind i politiet, arbejdede jeg som webdesigner. Jeg går meget op i design, og jeg var vant til at arbejde på en digital platform - så i stedet for at gå ud og købe nogle billeder, satte jeg mig foran computeren.


Hvordan arbejder du med billederne på computeren?
Jeg bruger meget tid på at arbejde med forskellige former og figurer. Jeg har altid elsket at starte programmerne op og så bare sidde foran computeren og lege med dem. Når jeg har fundet figurerne, placerer jeg dem, hvor det ser æstetisk flot ud.

Hvad inspirerer dig til plakaterne?
Jeg bliver meget inspireret af forskellige teksturer i naturen. Jeg synes, det er fedt, når der er dybde i billederne. Fx at noget langt væk fra kan se blåt ud, men når man går tæt på, kan man se, at det er vand. Det giver billedet liv på en naturlig måde.

Var det for at komme tættere på naturen, at du at du flyttede væk fra byen?
Der er selvfølgelig mange aspekter i det med at skulle flytte ’ud på landet’ – det er det jo næsten herude. Men det er især på grund af mit andet job som politibetjent. Jeg synes, det er rart, at jeg kan komme herud og få renset hovedet. Her er helt stille og jeg kan bare sidde og nørde med mine billeder. Det er den rene terapi for mig.

Martins hylde: En politibetjent fra MinStreg og hans hund, tegnet af Morten Løfberg.

Hvis du skulle vælge, hvad ville du så vælge – politiet eller kunsten?
Jeg ville have rigtig svært ved at stoppe i politiet. Det ville jeg ikke kunne. Men kunsten er også en stor drøm. Jeg synes, det er det fedeste, når jeg står på markeder for at sælge min plakater og møder folk, der måske vil købe dem. Jeg elsker, at se deres reaktioner - også når det er negativt. Jeg får en masse at arbejde med.

Har du en drøm for fremtiden?
Jeg drømmer om en dag at åbne min egen butik. Det ville være helt fantastisk.


Se vores stemningsvideo fra besøget her.